ÖĞRETMENİM MODELİM İLE ÖĞRENCİLERİMİZE TAM DESTEK

Okulumuz Şehit Yüzbaşı İlker Acar Ortaokulu öğrenci profillerini ve okul başarı grafiklerini incelediğimizde ve öğretmenlerimiz istişare ve yaptığımız çalışmalar sonucu öğrencilerimizin akademik olarak hazır olmadıkları ve sınavlarda motive olmadıklarını tespit ettik. Öğretmenim Modelim Projesi ile öğrencilerimizde akademik farkındalık ve sınav motivasyonu sağlayarak sınav başarılarını arttırmak amacıyla projemizi 2021-2022 eğitim öğretim yılında okulumuz 8. Sınıf öğrenciler ile uyguladık. Uygulama 2022-2023 eğitim öğretim yılında devam etti. Uygulamayı hayata geçirme aşamasında velilerimiz ile istişare yaparak öğrencilerimizi yakından tanımaya çalıştık.Velilerimiz ile sürekli iletişim halinde olduk. Okulumuzun en büyük eksikliklerinden birisinin Rehber Öğretmen kadrosunun olmamasıdır,  bu nedenle öğrencilerimize akademik danışmanlık yapmaya özen gösterdik. Projemiz ile öğrencilerimizi LGS’ye tam ve doğru olarak hazırlamayı süreci etkili yürütmeyi amaçladık.

22.05.2023 101

Öğretmenim Modelim

2022-2023 Eğitim öğretim yılında uygulamaya koyduğumuz

22-05-2023 projemizde öğrencilerimizi LGS sürecinde yalnız bırakmamaya ve bu süreci etkili ve doğru geçirmeyi hedefledik. Okul ve sınıfın başarı ve sosyoekonomik yapısını inceleyerek, öğrencilerimizin rakipleri gibi kurs ve özel öğretmen tutarak ders alamayacaklarını bu imkanlara erişimde sorunları olduklarını gördük. Eğitim anlayışımıza göre; öğrencilerin kendilerinin başarıyı istemesi halinde sınavda kurs ve özel ders desteği olmadan çok başarılı olduklarını daha önceki yıllarımızda çalıştığımız öğrencilerimizden biliyoruz. Yaptığımız çalışmalar sonucu öğrencilerimiz için DYK ve Öğretmenim Modelim projesinin yeterli olacağını ve planlamayı buna göre yapmamız gerektiğine inandık. Öğrencilerimize dönem başında yaptığımız ilk çalışma ders planlama ve etkili çalışma stratejilerinin geliştirilmesi oldu. Öğrencilerimiz nasıl çalışmaları gerektiğini öğrendiler. Ders ağırlıkları anlatılıp hangi derse nasıl çalışılması gerektiği öğretildi. Kasım, Ocak ve Nisan aylarında genel tekrar ve soru çözüm kampları yapılarak öğrencilerin soru çözümlerini tamamlamaya çalıştık.Sınava 15 gün kala öğrenciler seri denemelere alınmış ve son kamp şeklinde gerçekleştiriliyor. Sınavın son günlerinde sınav stresi ile başa çıkması ve sınav anında yapması gerekenler birebir ve grup şeklinde tekrar  anlatıyoruz.

22-05-2023